Om Hundägarkompetensen


Hundägarkompetensen startade år 2005 och drivs av mig Jonas Persson efter att ha genomgått den drygt tvååriga instruktörsutbildningen hos Jeppe Stridh. Jag hade turen att få tillgång till både träningsmark och teorilokal i Kastberga utanför Eslöv. Det är här jag håller mina kurser.
 

Jonas Persson
Som jag skrev innan har jag gått min utbildning hos Jeppe Stridh Hundägarskola, men det började inte riktigt där utan 99 började jag utbilda min egen hund Kia rottweilertik till räddningshund och vidare till Internationell räddningshund som tog några år. Där i mellan var jag hjälpare till olika kurser lydnad och sök på SBK-klubben i Eslöv.

Men efter en tid så kände jag att det räckte inte och min filosofi och andras börja skiljas åt hur man tränar hund alltså hur vi som hundägare ska förmedla ett gått förhållande till vår hund och jag ville ha mer vardagslydnad på min hund. För det är ju hemma som man vill att det ska fungera inte bara dom timmar man tränade i veckan på klubben eller i skogen, så var det för min del, man lade ner så mycket tid att det skulle bli 10:or på lydnaden och i söket men hemma kunde man knappt gå lös med sin hund. Så jag tycket att man begärde det omöjliga av sin hund för givetvis ska det vara tvärtom hemma ska det gå i alla fall 95% för att huvudtaget kunna få det att gå 70-80% på träningen.

Jeppe Stridh var och höll ett föredrag på vår SBK-klubb i Eslöv och jag tyckte det var verkligen sunt förnuft. Jag anmälde mig till en grundkurs hos Jeppe Stridhs Hundägarskola för att fördjupa mitt hundkunnande. Jag gick min kurs och efter den så frågade jag om jag fick utbilda mig i hans regi, men så gick det inte till utan svaret blev att man kan inte söka hit utan han tar ut dom som har potential och man skulle gå där med två hundar och desutom två olika hundar. Det gick en tid men jag fixade en Labrador hanne på 5 år och anmälde mig till en ny grundkurs i förhoppningar att jag skulle bli antagen i hans regi. Jag gick kusen men hade ett frågetecken varför kunde jag inte gå med min tik Kia igen, det fik jag klartecken på under kursens gång för hundar är individer och måste tränas på olika sätt precis som vi människor så är vi olika som tur är. Så det han ville se är att man kan ta in dom olika intrycken som nu våra hundar ger oss och ge sin hund dom signaler som krävs med kärlek och ledarskap.

Gång 10 på grundkusen fick jag frågan och min önskan förverkligades och jag började utbildningen 2002. Utbildning är på minst två år och att jobba med olika hundar och framför allt jobba med hundägarna som dom blir efter kursen hos Jeppe Stridh och det är en tuff utbildning. Man ska kunna förmedla så just du förstår hur du ska jobba med din hund och det innebär att det är väldigt individuell träning och mycket psykologi. För många tror att bara för man har en tuff hund så ska det vara tuffa tag livet ut och den rädde osäkra ska man messa med och pussa hela tiden men det går upp och ner, för ett förhållande är alltid på väg och det har man verkligen sett och tagit lärdom av under dom åren jag gick min utbildning att det skiftar hela tid både hos hundarna och förarna. Jag förstår verkligen i dag hur viktigt det är att få jobbat med olika hundar och förare för att kunna bli en bra instruktör och att man blir aldrig färdig och säga jag är bäst utan när man misslyckas att kunna ta med det i sin ryggsäck och tag läradom av det.

Hösten 2005 mitt under pågående Jakt & Fiskmässan på Bosjökloster fick jag så mitt certifikat och utbildar nu hundägare med sina hundar under namnet Hundägarkompetensen. Jag är väldigt glad och stolt att ha fått genomgå denna utbildning då det är ett fåtal som får möjlighet till detta.

  Aktuellt

• Våra kurser

• Utbildad instruktör

• Andra hundskolor

Certifikat
 
 
©2006, Hundägarkompetensen   |   Bosarp 820, 241 92 Eslöv   |   0705 - 56 08 03   |   info@hundagarkompetensen.se  
Rosiro