Kursutvärdering


Namn

Skriv vad du tyckte om kursen (beröm/kritik)


 
Tack Jonas för ytterligare roliga och lärorika kurstillfällen! Vi kommer tillbaka, var så säker!! Ses till våren!

Marie och Sam 2014-10-20

Tack Jonas för grundutbildningen. Fast vi känner varann tycker vi att du är grym på säga till när man fegar och när man är helt ute o cyklar. Du är på en hela tiden men det är ju för vårt eget bästa. Vi vill tacka dig för alla små tricks o tips. Vi ses till våren för då kör vi på igen:)

Harry Jessica och Hessu 2014-10-17

Tusen TACK Jonas för en lärorik & trevlig sommarkurs 2014. Du är rak & ärlig & ger både ris & ros & har ett stort varmt hjärta för både hundförare & hundar. Vi vill även TACKA dig för att du tagit dig tid efter lektionstid med alla 1.000 frågor vi haft..haha! Vilket vi uppskattat jättemycket...ha en fortsatt skön sommar...så ses vi i höst på fortsättningskursen! Kram & vov..från oss!

Vivi & Janne & 2014-08-16

Tack Jonas för 8 roliga och givande kurstillfällen även om vädret har varit sådär.Jag ser fram emot fortsättning till våren,ha en bra jul och gott nytt år så ses vi.MVH Jakob.

Jakob och Sally 2013-12-14 2013-12-14

Tack Jonas...för verktygen du gav mej för att kunna bli en bra ledare för min hund Sixten.. Har nu en helt annat för hållande till han nu en vi hade innan jag vågar lite på min hund på ett annat sett en tidigare och med det så litar han mer på andra människor som han INTE känner och jag vågar även gå med hängande koppel när vi är ute på våra promenader och på ag-tävlingar och han gör mycket sällan ut fall när vi går förbi folksamlingar och på så sätt så har jag INTE spänt kopplet utan att det är LÅNGT/HÄNGANDE på han. .Måndags kursen hos dej har i alla fall hjälp mej att våga lita på min hund på ett annat sett. Tack för all hjälp Jonas!! Eva och Sixten

Eva och Bc Sixten 2013-07-29

Eslöv d. 3/6-13. Tack till dej, Jonas, som är en tydlig instruktör med ett stort varmt hjärta för hundarna. Vi är tacksamma för allt vi lärt oss, Arne på planen och jag, som tränar mycket med vår hund, Ludde i vardagen. Arne har gått grundkursen och 2 fortsättningskurser under våren. Ludde, vår Golden Retriever, en hanhund med mycket sprsll och mod i bagaget, är nu en klokare hund på väg att bli vuxen. Vi har fått bra "verktyg" att använda i vardagen. Tack!

Margaretha och Arne Svensson 2013-06-03

Precis när jag höll på att ge upp hittade jag Jonas kurser. Äntligen har jag fått verktyg för att bli den ledare för min hund som jag ville bli. Det har varit tufft, men jag har också blivit glatt överraskad vad min omöjlige hund helt plötsligt klarar. Samtidigt har vi haft väldigt kul och skrattat mycket under passen. Vi kommer att sakna lördagarna i Bosarp!

Helene och Laban 2013-04-21

Jag har fått ett par privatlektioner på hemmaplan med min Rottweiler hane Akilles. Idag är han 1 år och ca 3 månader och första gånger jag träffade Jonas var för ca 6 månader sen. Jag är mycket tacksam för all hjälp vi fått och både jag och Akilles har kommit långt. Jag tog över Akilles när han var 6 månader och vid 7 månaders ålder så regerade han här hemma, han gjorde utfall mot mig och skulle dominera hela tiden, idag är han e lugn vovve med glimten i ögat. Men mest lärdom har jag fått, hur jag ska agera i olika situationer och hur jag ska göra för att få hans uppmärksamhet. Är evigt tacksam för all hjälp vi fått, hade inte varit för Jonas så hade jag inte kunnat haft kvar min Akilles = )

Elena Alexiou 2012-05-18

Jag har gått både grundkurs och fortsättningskurs hos Jonas i Bosarp med min Beagle Smilla som snart är 1 år. En mycket väl genomförd utbildning som inriktar sig på att ge föraren rätt förståelse o kunskap om sin hund. Inget lek/trams utan tydliga instruktioner som är lätt för alla att förstå. Jag och min hund har fått en bra start på fortsatt samvaro. Göran Kristensson Stehag.

Göran Kristensson Stehag 2012-04-28

Jag har under hösten gått grundkursen med min boxerhane som vid kursstart var 12 veckor. Under kursens gång har jag lärt mig att se hunden som en hund vilket många kanske tror är något man redan gör men som jag har förstått endast ett fåtal hundägare verkligen är kapabla till. Kursen håller ett högt tempo med en mycket engagerad instruktör, både vad det gäller praktiska delen och den teoretiska. Att det är stor spännvidd på hundarnas ålder är bra, även om jag själv märkte att min valp snabbt tappade intresset och blev trött de första veckorna. Jag tycker att jag har fått precis de verktyg jag behöver för att ge min hund rätt förutsättningar att utvecklas åt rätt håll och jag rekommenderar varmt kursen till de hundägare som är beredda att arbeta med sig själva och som är villiga att ändra sitt eget tankesätt och beteende. Jag kommer att anmäla mig till fortsättningskurs till våren (vilket jag redan nu vet kommer att behövas, jag har ju köpt en boxer!) hoppas få se flera från grundkursen där!

Lillemor 2011-12-05

Som "extrahusse" till vår sons 4-åriga Jack Russel (George), kände jag att jag behövde vet lite mer hur en hund fungerar. Jonas kan med sin otroliga entusiasm förmedla hur en hund tänker och vad man skall tänka på. Det är dock inte alltid lätt att vara "först" i tanken, då det är så djupt rotat hos en, att först då hunden gör något man inte vill, då börjar man säga nej och fya och allt annat. Jag trodde från början att vår George skulle kunna mer än jag, och det stämde också. Det gäller verkligen att ligga på topp hela tiden, för att få ut något av kursen. Jag har verkligen fått med mig ett antal verktyg, som jag skall fortsätta att träna på, för George är en hund som verkligen vill visa sig duktig. Tack till dig Jonas från George, Mats och André! GOD JUL också

Mats Håkansson 2011-12-05

Jag har i höst gått grundkurs med min tik Zuki. Det är skönt att förstå att det är jag som går på kurs och egentligen inte Zuki. Jag håller just med Ingrid att det Jonas sa om att lydnad är en fäskvara sitter som ett knivskarpt minne. Jag har lärt mig en hel del verktyg att använda för att Zuki och kan ska förstå varandra bättre. Nu gäller det att tillämpa och träna i vardagen. Detta var den bästa och lärorikaste hundkurs jag har varit på. Du är en sträng och rättvis lärare Jonas. Mycket bra genomfört. Tack!

Ulf Nyberg 2011-12-04

Tack för en väldigt bra kurs! Då Luna är min första hund, var det ovärderligt för mig att få hjälp, stöttning och verktyg för att bli en tydlig och bra ledare för min hund. Jonas är verkligen engagerad, inspirerande och bra på att exemplifiera. Vi kommer tillbaka!

Matilda Ohlson 2011-12-03

Efter två tidigare försök att lära vardagslydnad för mig och min lilla blandras Milton träffade jag äntligen rätt kurs. Milton är envis men Jonas gav mig "verktygen" att visa vem som bestämmer och som gör att vi mår bra både hund och förare. Du är toppen Jonas. Vi ska komma ihåg att lydnad är färskvara speciellt om hunden är i "spökåldern".Jag kan på det varmaste rekomendera dina kurser och önskar Dig och Linus Lycka Till! Ingrid Nilsson 2011-12-03

2011-12-02

Min gårdshund Maja övertog jag efter en väninna vid 2 års ålder och hade då ALDRIG haft nåt krav på sig - hon var helt omöjlig o jag uppgiven.Efter 2 kurser hos Jonas har jag dock fått en ny hund och roligt var det oxå. Men jag undrar nu om fler känner som jag - att man behöver en "puff" ibland ang.träningen - för mig räckte det att jag skrev en fråga till Jonas - hoppsan, när tränade jag sist?Så det blev ju full fart igen. Föreslog Jonas att han en gång per halvår skulle skicka ett ord, t.ex "träning" el dyl till alla, som gått kurs för att påminna om att lydnad är en färskvara! Hälsningar Wiveca

Wiveca Hjort 2011-10-24

Tack för en spännande och rolig kurs som verkligen leder till resultat. Här får man lära sig hur man blir en trygg ledare för sin hund och skillnaden mellan "röd och grön lampa". Många glada skratt blev det också. Vi kommer att jobba vidare och kommer gärna på en fortsättningskurs när "trotsåldern" kommer.

Karin Bergenfeldt och Jörgen Grantén 2011-10-05

Den bästa kursen jag någonsin gått! Vilken "ny" hund jag har! Jag har blivit mer självsäker och Diesel har märkt skillnaden på mig, och lyssnar bättre. Har fått en mycket tryggare hund, som litar mer på mig. Så tack Jonas för all hjälp!!

Liisa 2011-10-04

Mycket bra kurs. Superbra ledare och kanon backup under träningpassen.

Maria Carlenius 2010-12-17

Jag har tidigare gått flera kurser både privat och bruks men denna slår allt. Här fick man lära sig det viktigaste dvs hur man är en stark och bra ledare för sin hund. Vilket ger en trygg och välmående hund. Tack Jonas och Linus för en bra och lärorik kurs.

Mattias 2010-12-17

Min första men dock inte sista hundkurs. Mycket inspirerande, lärorik och kul är min utvärdering. Har fått mycket hjälp i hur jag ska agera för att bli en trygg och säker "flockledare". Tränar vidare på hemmaplan nu och kommer att sakna måndagkvällen och ser fram mot nästa kurs :). Tack för all hjälp Jonas och Linus! Lena Bergström, Höör 2010-12-07

Lena Bergström 2010-12-07

Nä, jag har ingen kritik!! Bara beröm!Psykologisk, humoristisk och en aldrig sinande energi....Själv är jag ingen ledartyp men lärde mig otroligt mycket och har förstått att jag MÅSTE vara tydligare mot Maja. Vi tränar på och ser fram emot flytten till Bosarp. Tack Jonas och Linus

Wiveca Hjort, Munkarp 2010-12-07

Tack Jonas o Linus för en mycket bra kurs. Har lärt mig jättemycket, även om den sista kursdagen inte gick så bra, men vi hade väl en dålig dag, jag o Jack. Jag tycker det är bra när det är "raka rör" blandat med humor och lite ironi. stort tack. kram Lena

Lena Andersson 2010-05-04

En utbildning i en klass för sig som alla hundägare skulle gå igenom. Är inte på någotvis nybörjare med hund, haft hund i hela mitt liv både under min uppväxt och i mitt vuxna liv. Raserna har varit en brokig skara allt från Grand Danios till Cairn Terrier och Pumi. Idag har jag min första blandras hund och jakthund. Inte föränn efter denna kursen har jag fått "upp ögonen" och börjat begripa vad det handlar om att fostra och träna en hund. Bättre sent än aldrig. Denna kursen har hjälpt både mig och min hund med några rejäla kliv på vägen mot att få ett bättre och mer harmoniskt liv tillsammans. Utbildningen är mycket lärorik och har för mig varit en blandning av lycka tillsammans med en del frustration samt en rejäl dos humor årföljt av en hel del garv! Efter varje lektion har utvecklingen varit markant, både för matte och hund och jag har gått hem efter 2 timmar rejält peppad och motiverad för att komma vidare. /Johanna och Jack

Johanna Norberg 2010-05-04

Det här var en riktigt bra kurs. Jag är nybörjare som hundägare och både jag och vovven har växt rejält under dessa 8 veckor. Jonas är enormt kompetent och en riktigt bra kursledare. Han har direkt språk och tillrättavisar på ett sätt så att man verkliegn fattar att man är ute och cyklar. Mycket humor hjälper inlärningen. Stort tack och vi återkommer på fortsättningskursen. Betrakta oss som anmälda. Karin och Billie....

Karin Molin 2010-05-04

Vi är tacksamma över att vi valde just Jonas kurs, då han har "ögon i nacken" och är tydlig/bestämd. Vi trodde aldrig att det gick att lära en hund så mycket under så kort tid. Vi har från början varit väldigt målinriktade och måna om att Baloo ska bli en riktigt duktig hund och tack vare de lärdomar som Jonas gett oss är vi på god väg. Tack Jonas!

Elin och Jonas 2010-02-07

Kursen var något av ett måste för att vi skulle få ordning på vår lilla blandis. Aldrig hade vi vågat hoppas på att vi skulle få ut så otroligt mycket av kursen och längta efter att varje vecka få lära oss så mycket mer. Den absolut största vinsten var rent personlig utveckling. Jonas är den tydligaste och mest inspirerande föreläsare och mentor man kan önska. Att vi kunde gå kursen tillsammans gjorde att vi fick ut minst dubbelt så mycket av den eftersom det är lätt att se och lära från åskådarbänken. Vi tyckte att det var ett extra plus med Linus som hjälpinstruktör. Vi har fått med oss verktyg för ett spännande och positivt vardagsliv tillsammans med vår lille Jack!

Marie & Magnus Jakobsson 2009/12 2009-12-21

En mycket rolig och inspirerande kurs. Jag har gått kurs innan och då var det både klickers och godis. Den avsevärda stora skillnaden var att slippa tänka på att ha klickersen med sig och hackad korv i fickan hela tiden. Jonas är väldist påstridig och påpekar fakta hela tiden. Detta är ett STORT plus, annars vet man inte vad man gör för fel. Han är konkret hela tiden men "hänger" inte ut någon fast han påtalar det. En enormt bra kurs även om jag själv inte var så barsk i tonen mot min lille vovve. Man är lite blödig. En kurs som är värd varenda krona. Inger med hunden Tinja

Inger Svensson 2009-12-02

Hejsan :) Precis som Thomas skriver har det varit en riktigt bra kurs, jag är så glad att jag hittade hit via Reiner & Bitte. Cesar har verkligen blivit duktig, från att komma med svansen klistrad under magen till att kunna vistas med de andra hundarna, vilket var vårt mål. Att vi sedan har lärt oss hur förhållandet mellan hund och förare ska vara är kanon. Vi tränar vidare och hoppas att vi ses i höst på din fortsättningskurs. Vi såg att Cesar inte var mogen för det ännu men det kommer...hoppas jag. Tack till Jonas som är superduktig! Ha det gott /Helen och Cesar

Helen & Håkan Sjönell med Cesar 2009-05-08 2009-05-08

Tjaba! Riiiiiiktigt bra jobbat! Tackar för de gångna 8 veckorna. Som jag sa har jag/vi lärt oss väldigt mkt. Jag känner att jag snart har tillräckligt många pusselbitar för att bli en bra hundförare/ägare. Tysonbörjar att bli den perfekta hunden för oss nu :) Feedback: Saker som va mkt bra - tydligheten i kommunikationen, noga med att alla förstår innan vi fortsatte m nästa moment. Att inte bara va fixerad på sin egen hund utan lära av andra o deras misstag och framgång i de olika momenten. Bra va med individuell coaching!

Thomas & Sannie med Tyson 2009-04-24

Tack för en jättebra kurs! Vi är helnöjda och fick verkligen valuta för pengarna! Numera är det trevligt att gå promenader med Hilma(svart blandis) och Morris(jack russell). Vi har förstått och dom har förstått. Vi känner oss trygga i alla situationer tack vare din och Pernillas vägledning. Ser fram emot fortsättningskursen

Camilla och Åsa 2008-08-30

Tack för en fantastisk grundkurs! Med engagemang, en stor portion humor och en otrolig kunskap om hundar hjälpte du oss att få ordning på vårt yrväder, blandrastiken Thea. Dessutom gav du oss goda tips och råd som hjälpte oss att få rätt på vår schäferhanes besvärliga beteende. Du hade alltid tid för frågor och saknade aldrig svar. Så tyvärr Jonas, det finns inget ris bara ros. Vi ser fram emot fortsättningskursen till våren!

Christin och Magnus Bagewitz 2008-08-07

När omgivningen kommenterar att hunden ser ut att och verkar vara mycket snällare och lugnare, då växer jag. Och det var precis det jag behöve, att växa och träda fram som ledare för Simba, och detta gav du mig nycklen till. Hon sköter sig extremt bra här hemma. Möten med andra hundar har än sålänge inte varit några problem (Kan bero att jag inte har låtit henne att ens titta på andra vovvar =)) Varje lördag under 10 veckor såg jag fram emot att åka upp till kastberga, trots väder. Vilken kurs, hade absolut inte klarat av hunden i längden om jag inte fått hjälp med de rätta verktygen. Kan inte annat än varmt rekommendera din kurs för alla hundägare, mycket givande!! Tackar Med vänliga hälsningar Erika och Simba

Erika med blandisen Simba 2008-01-05

Vilken kick som första gångshundägare att få gå hos dig Jonas.Efter flera "köttbullskurser"äntligen fått nycklarna till ett bra ledarskap.Hunden har blivit mycket lugnare och tryggare.Själv är jag tryggare med hur jag ska handla vid möte med främmande människor och hundar,agera före och ge mycket beröm.Du har en otrolig förmåga att se oss ALLA på plan,utveckla varje ekipage på sitt sätt!!! Teorin efteråt är du lika på hugget och har full koll vad som varit bra, samt mindre bra under passet.Det är mycket bra att man får ställa frågor till dig när vi fikar, detta lär man sig mycket av.Efter dessa två timmar då man glömmer både tid och rum kör man hem och är bara jätte inspirerad att få jobba med sin hund till nästa vecka. Tips till andra att läsa Jeppes böcker så faller ytterligare bollar på plats.Tack till din duktiga med hjälpare Pernilla!! 071228

Annica Johansson och Alfons Keeshound 1.5 år 2007-12-29

Hej Jonas. Tack för din hjälp med Bruno. Allt har gått bra tycker jag, kanske mest för att jag fick en sorts självförtroende, eller handfast undervisning i att "så här gör jag". Jag tvekar inte längre när jag ser hundar komma emot oss. Bruno hinner inte stirra därför att jag byter sida av vägen, vänder eller går en annan väg. Ibland hör jag på hans andhämtning att han gärna skulle vilja tala om att "här är jag, jättestora Bruno". Men fram till i gårkväll har jag förekommit honom. I går stötte vi ihop med en setter i en vägkorsning. Jag fick Bruno att sitta så att dom kunde passera på 4,5 meters avstånd. Men då lät setterhusse sin hund stanna och titta mot Bruno och det var jag inte med på. Så då tog Bruno chansen innan jag hann vända. Men han går fint om jag säger till honom. Och han sätter sig när jag stannar. När han är fri att gå som han vill håller jag i koppelöglan och bara går. Förut höll jag på att hala in honom hela tiden. Han får inte komma och hälsa direkt när vi har gäster utan vänta i sin bur. Det fungerar otroligt bra. Ingen märker ens när jag släpper ut honom. Han lägger sig bara under bordet om vi sitter och äter. Tyvärr är det något som gör honom dålig i magen nästan hela sista året. Jag misstänker att det är något som han inte tål och som också finns i dietburkarna som djursjukhuset rekommenderar. Det gör att det blir uppehåll i träningen, fast jag försöker att somligt måste han göra ändå, sitta still och vänta tills jag torkat tassarna när vi kommer in, inte hoppa ur buren förrän jag säger till. (fast det gör han ändå om det kommer en katt). Får jag bukt med hans mage så vill jag gärna gå en lydnadskurs i vår. Stort, stort tack skall du ha för att du kom hit och tränade mig och Bruno i vår miljö på Persikevägen. Jag kan ärligt säga att en stor tyngd lyfts av mina axlar. Hälsningar Berit och Bruno

Berit och Bruno 2007-12-13

det var 10 givande veckor som vi fått lära oss både ett o annat på kursen,både om oss själva och om ens hund. det var lite tråkigt att det inte från i slutet riktigt "fastnade". vi har lärt oss mycket framför allt utav varandra. lite synd att inte nästa kurs är från i febuari men vi har något att se frm emot. det gäller att inte tappa det man lärt sig men iblad kan det dala. jag försöker leta upp min kärring i mig själv och leda min hund på ett bra sätt,men vi har fortfarande långt att gå!!ses i febuari tackar tackar för en givande period!! mvh Sandra & Electra- bus.

2007-11-12

Tack Jonas för 10 givande veckor. Efter din kurs har både jag och hunden lärt oss hur vi ska få en bättre relation mellan oss. Att ha fått känslan, så att jag vågar gå lös med honom under vanliga vardagspromenader är helt fantastiskt. Som intruktör är du tydlig, då du drar allt till sin yttersta spets, så alla förstår. Många glada skratt har vi fått, trots det allvar som finns. Det ända negativa skulle väl vara vädret gång 8...... MVH Henke, Carina & Gizmo

Henke med goldenblandningen Gizmo 2007-10-21

Tack för roliga (vilket även Geisha tyckte dom sista gångerna), lärorika och givande veckor. Nu fortsätter det eviga letandet efter "kärringen" inom mig för när hon väl kommer fram fungerar lydnaden utmärkt! :) Hoppas verkligen på fortsättningskurs till våren... Fram tills dess så kämpar vi vidare!

Linn & Geisha (den late) 2007-10-19

Jonas! Tack för 10 lärorika veckor. Det har varit lika kul att åka till Kastberga varje gång och varje gång har jag åkt därifrån en hel del klokare. Detta är verkligen en metod som passar mig. Jag har lärt mig att se min hunds kapacitet och fått redskap att hantera de vardagsproblem som jag ställs inför. Kursen har överträffat alla mina förväntningar och jag känner mer och mer att min hund ser mig som sin ledare. Att hon vid 5 månaders ålder skulle kunna gå fot utan koppel och godismutor och på mitt kommando sitta still mitt bland en massa hundar trodde jag inte.Ett stort plus även till din förmåga att förmedla vad du vill ha sagt, med en stor portion humor men med eftertryck och att du alltid har ett svar på varför ett sättet är bättre än ett annat. Både Nessie och jag ser fram emot vårens kurs!

Hanna med borderterriern 2007-10-17

Det finns så många knappar som man kan trycka på och för att öka uppmärksamheten från sin hund. Det har du visat oss Jonas! Kursen gör STOR skillnad på min och Frodos samspel. Att ha en jakthund innebär utmaningar att hantera vittringen de har och då är det A och O att ha ledarepositionen och kunna bryta när jaktinstikten kommer igång - eller helst innan ;-)! Nu ska vi fortsätta träna sör att "komma igenom" helt. Vi ser fram emot en fortsättningskurs i vår och ska testa spår unter hösten vintern.Tack för att du hjälpte oss hitta knapparna till en bättre och tydligare relation!

Monika och lille kaxige beageln Frodo 2007-10-16

Tack för en rolig o givande grundkurs. Det har verkligen varit roligt att åka iväg till Kastberga på lördagarna (fast jag vet inte om Chippen håller med, i alla fall inte i början). Jag har lärt mig jättemycket o klarar av många situationer nu som jag hade stora problem med innan. Blev man "uthängd" på kursen så var det ändå med glimten i ögat och sånt får man ta. Man lär ju sig av misstagen. Hoppas på fortsättningskurs. MVH Eva o Chippen

Eva o leonbergern Chippen 2007-08-05

Tack Jonas för en mycket givande grundkurs och en änuu mer motiverande fortsättningskurs! Som tränare är du super, med en härlig blandning av humor och allvar. Jag har verkligen växt i mitt ledarskap vilket har gett mig bättre självförtroende. Det är verkligen roligt att ha med mig Willzon när jag rider och kunna möta andra hundar utan problem trots att jag sitter på hästryggen. Det är häftigt!! Synd att du inte har fler kurser, det har varit jätte roligt att köra ut till Kastberga och träna! MVH Pernilla och rottweilern Willzon.

2007-07-18

Tack för en mycket givande o bra grundkurs! Nu väntar vi otåligt på att höstens fortsättningskurs ska börja. Anna & Saga

Anna & Saga. 2007-07-10

Tack för en trevlig och glad kurs igen. Simson hade roligt och gjorde som han brukade, nämligen kom ej på inkallning.Det är inte mycket att göra åt honom merän träna så gott det går. Han är annars lätthanterlig, gullig och rar. Alla råd och tips har vi tagit åt oss. Simson har varit glad i alla stora hundar och även försökt att förföra en rottveilertik, det är inte dåligt för en liten mops Tack och glad sommar önskar Ingrid och mopsen Simson 2007-07-07

Ingrid Terje med mopsen Simson 2007-07-07

Hej Jonas! Mopsen Simson med matte tackar åter för en givande fortsättningskurs. Simson är som han är och hans matte också ! Kommer fortfarande ej på inkallning, alltså Simson. Men vi hade trevligt på kursen och det var härligt att se att lille Simson stod ut med så många stora hundar! Jag har rekommenderat kursen till en god vän som så småningom kommer med hunden Stella. Må så gott och på återhörande. Glad sommar önskar Dig Ingrid och Simson, 2007-07-07

2007-07-07

Tack än en gång för en mycket givande kurs Jonas. Jag (Christin )har blivit mycket mer stärkt i min roll som hundägare och hur jag bäst hanterar olika situationer. När vi började så kändes det lite tufft med 5 rottisar i gruppen. Stor respekt för denna ras. Sista gången hade vi nog önskat att de mindre hundarna (Balto) hade fått prövats/retats lite mer. Det har varit jättekul att åka till Kastberga varje lördag under en tid, men att skiljas är att "dö lite grand". Så vi hoppas att vi får komma tillbaka. Nu kommer vi att träna tillsammans allt vad vi lärt oss, så vi kommer till samma nivå i kommando. Ha en trevlig sommar Alfahonan i Hörby

Christin, Jimmy och Balto 2007-07-01

Hej på er! Jättekul att se er hemsida. Den har varit efterlängtad. År 2005 fick jag och min sambo ett fint kursintyg och vår lilla goa rottis, Oden, fick en fin halsduk. Han bär den runt halsen med stolthet än idag. Med hjälp av grunderna från Jeninie och Jonas, kan jag trots mkt svår värk, gå obehindrat med min 50kg klump vid min sida var som helst. Tack för en mkt givande och bra kurs. Kan varmt rekommendera er till andra med hkp. TACK! Magnus Anette och Oden...

Magnus & Anette 2007-06-18

Tack Jonas för att du fick mig att våga tro på att jag kunde ta hand om Robby. Hann ju tyvärr bara gå hälften av gångerna men vilken skillnad! Det är inte längre kaos när vi möter hundar, några enstaka gånger har vi tom gått förbi hundar utan att han brytt sig, vilket jag inte trodde skulle gå överhuvudtaget. 5 års envishet och olydnad tar ju ett tag att komma till rätta med men vi har genom din kurs kommit ett bra steg på vägen. Det känns skönt att träffa en intruktör som har samma tankar om hur en hund fungerar som en själv, han är ju faktiskt "bara" en hund och det är ju jag som är flockledaren.. Att lära sig vara flockledare är inte lätt men med dina ord, tankar och instruktioner i bakhuvudet så går det. Jag är lycklig för att Robby valde mig till ny ledare (som om han hade någe val!) och jag är lycklig för att du lärt mig vara hans ledare. Det syns på honom att han mår mycket bättre av vår konsekvens, diciplin och träning. Efter att ha vaktat en gård i 5 år så kan han låta mig ta över vaktandet och bara ligga lugn vid min sida och slappa. Ibland får han för sig att vakta mig men då får jag bara kliva fram och visa att han inte behöver, det är ju JAG som är hans ledare! Så Robby och jag tackar dig för att du hjälpt mig att vara hans ledare och fått mig att tro på att jag fixar det här. Efter flytten till Borås kommer jag att fortsätta träna hos din kollega och förhoppningsvis så kanske hon tar mig under sina vingar och låter mig följa i hennes spår... Kram från Jenny och blöta pussar från Robby rottis

Jenny Andersson 2007-06-18

Tack för en kanonbra grundkurs!Positivt: Din alltid lika outtröttliga energi för att lära oss lite "trögtänkta" att tänka o handla rätt. Med mkt humor o kunskap för du oss framåt och stärker oss som hundförare. Vetskapen om att vi kan ringa dig när som helst om våra problem o du ställer upp med tid o kunskap, DET ÄR STORT! Negativt: Efter att tidigare gått kurs hos dig, när ni varit två instruktörer, måste vi säga att det var ett snäpp bättre. Två instruktörer + fler hundar var o kändes bättre. Nu tar vi en välförkänt semester. Och med dina ord ringande i öronen, ska vi försöka föra oss själva o Bosse framåt.Ser fram emot hösten, när vi återigen kan köra till Kastberga.Hälsningar Eva, Sven o Bosse

Eva Nilsson 2007-05-14

Tack för en bra fortsättningskurs. Mycket av det du och Jenny pratade om i förra kursen, då jag hade en söt liten valp, har nu fallit på plats.Nu jobbar vi vidare på egen hand, men med dina ord, tips mm ringande i öronen.Jag önskar att alla hundägare fattade hur mycket de skulle få ut av en kurs i Kastberga och hur mycket bättre förhållande de skulle få till sin hund. April 2007 Anita och Asco

Anita & Asco 2007-04-15

Tack Jonas och Jennie för att vi fick möjligheten att gå er grundkurs i höstas. Vi tyckte kursen var kanon bra, men: att vi var lite väl många i vår lördagsgrupp, Fast å andra sidan hade det inte varit så roligt att få beskedet att inte få delta pga för stor grupp. Vi kan väl summera att detta är ett stort bevis på att vi är många som vill få möjligheten att träna tillsammans med er och få vägledning av all er kunskap. Än en gång tack från oss uppe i Knislinge: rottis Ozzy med matte och husse

camilla och jonas henriksson 2007-01-10

Tack för en kanon bra grundkurs! Vi hoppas att vi har en bra grund att stå på för fortsättningskursen till våren. Kramar Sara, Henrik & Atlas

Sara Malm med Maffia bossen ATLAS 2006-11-26

Tack Jennie & Jonas för en mycket bra kurs! Nu är det snart 2 veckor sedan vi avslutade vår kurs och vi saknar redan resan till Kastberga, men vi tränar vidare hemma. Vi känner att vi efter avslutad kurs har en mycket bra grund att stå på för vidare träning. Vi hoppas att vi ses till våren igen. Tack än en gång för en mycket bra och rolig kurs som jag med glädje rekommenderar till andra.

Susanne med labben Truls 2006-11-09

Jenny och Jonas, tack för en jättebra kurs! Ni är otroligt proffsiga instruktörer med väldigt starkt engagemang och utstrålning! Vi har lärt oss massor - jag som trodde jag visste det mesta genom alla hundböcker jag läst och Andreas som från början inte var intresserad av hundträning.Det underliga är att man lär sig mycket om sig själv på samma gång, som att vara tydlig och att visa det med sitt kroppsspråk. Nu finns det alltså hopp om vår "damphund", men vi kommer att behöva er hjälp igen till våren. Andreas undrar redan hur han ska klara sig utan er...

Cecilia, Andreas och Hobbe 2006-11-06

Tack Jenny och Jonas för en trevlig och lärorik kurs. Med era goa, utagerande och tydligt engagerande instruktioner har ni lärt oss förstå vår hund och vårt ledarskap. Aldrig har "påhopp" och negativ kritik upplevts så positivt! Vi kom till kursen med vår sturske Parson Fenix efter att ha genomfört andra kurser med annan pedagogik men har nu med er hjälp nått avsevärt mycket längre. Vi jobbar vidare på att bli "the real boss", och som troligen gör att vi behöver mer av er till våren! Hälsar Margaretha o Gerth 2006-10-31

Margaretha Yng Ahlberg och Gerth-Inge Ahlberg 2006-10-31

Tusen tack till en helt underbar kurs med två helt fantastiska lärare!!Vi har lärt oss massor och haft jätteskoj under tiden, bäddar helt klart för nya kurser hos er, vi kan helt enkelt inte få nog av er! Så en jättekram till er båda och hoppas vi ses snart igen!!

Linda och Henrik med den engelskabulldogen Gunnel 2006-10-31

Jag tycket det var en givande kurs med två underbara inrtuktörer som var både roliga och seriösa. Jag och min sambo kom överrens med från början att gå varannan gång på kursen men det blev jag som gick 9/10 gånger. Jag insåg att det är rätt viktigt för mig att ha "pli" på min hund om jag sen ska gå hemma med tre barn och en stor leonberger. Jag har lärt mig mycket under kursen gång och har fått blodad tand för detta. Kommer säkert att gå fler kurser senare. Tack Jonas och Jenny för tio roliga och givande veckor, synd att tiden gick så fort bara......

Annelie med den söte leonbergern, Primo. 2006-10-31

Tack för en underbar och rolig kurs. Fick ta mycket kritik underkursens gång, men jag har tagit åt mig vartenda ord ni har sagt. Aldrig har jag haft det så roligt på någon utbildning/kurs. Tobias då som tyckte att d var botkasstade pengar med att gå i kurs ändrade snabbt den iställningen efter det att han var tvungen att gå gång 9 med Bosse... Blodad tand direkt. Nu vill vi gå både repetion och fortsättningskursen med. Någon mer givande hundkurs får man nog leta efter. Bosse hälsar så gott med att han bara äälskar sin scarfs med texen "HERE COMES TROUBLE".Använder den varje gång vi är ute i trädgården. Och den röda färgen e så fin mot hans kolsvarta päls. Ännu ett tack till er båda JOnas o Jenny!!! Kan inte ge er något ris alls utan bar ROS!!! Tack för att ni finns!!!

Anette o Tobias Med GD Bosse 2006-10-29

Jag har just kommit hem från kursavslutningen och är fortfarande uppfylld av hela kursens uppläggning och allt som lilla mopsen Simson och hans matte har lärt sig.Simson kunde visa upp sig i sin fina halsduk och berättade med sitt kroppspråk för husse om kursen och sin glädje över eftermiddagen. Det har varit en härlig och rolig kurs fylld av humor och skratt, igenkännande av alla de fel jag gjort och fina tillrättavisningar. Roliga korrigeringar både till mig och mopsen, ffa till mig som matte. Ni båda, Jennie och Jonas kompletterar varandra mycket bra, har olika sätt att tala om hundar och oss hundägare, men samma filosofi och humor. Dessutom det härliga kroppspråk som ni båda har visat, man skulle kunna tro att ni har varit hundar i ert tidigare liv. Varmt tack så länge, jag återkommer säkert, och beklagar att kursen är slut redan Varma hälsningar matte Ingrid och mopsen Simson

Ingrid Terje 2006-10-28

Tillrättavisning har lite negativ klang i dag när all inlärning ska ske med positiv förstärkning, men det är tack vare att ni "visat rätt", som jag har lärt mig. Ett stort tack, Jennie och Jonas, för en mycket givande påbyggnadskurs där ni generöst och entusiastiskt förmedlat era kunskaper! Tack för ert stöd, era tillrättavisningar och demonstrationer hur jag ska gå tillväga för att Fanny och jag ska få en bra relation. Det bästa med kursen var just att ni fanns nära till hands, villiga att visa och förklara. Ett bra kvitto på kursen gett resultat fick jag i parken i kväll då hundmötena gick över förväntan. Eftersom ni tyckte det var märkligt att vi inte klarade dem, var det ju lika bra att lyckas. Inte 100 procentigt, fortfarande lite ragg som dock gick att få ner, men fullt tillfredsställande. Känner att vi är på rätt väg och att vi kan träna vidare på ett utvecklande sätt. Stora karmar till Er.

Elna o Fanny 2006-10-17

Nu har det gått två tisdagar sedan vi slutade kursen. Saknaden känns större än vi trodde den skulle göra.Ni gjorde ett fantastiskt arbete för att stärka oss som hundförare. Med mkt humor, ibland hårda men välförtjänta ord, stort engagemang o mkt kunskap har denna kursen gjort att vi bestämde oss att behålla Otto. Vårt djupa o varma tack till er båda. Vi fortsätter jobbet här hemma o med en Jennie och/eller Jonas på axeln går det bara framåt. Hade varit roligt att kanske samla den här kursen en eftermiddag eller kväll om några veckor, för att få en liten uppföljning m.lite praktik o teori. Naturligtvis mot en viss kostnad. Ni kan väl tänka på det. Kram till er båda från Eva, Sven o The Maffia Boss Otto

Eva o Sven 2006-09-06

Tusen tack till er båda två. Ni är guld värda, hade vi inte hamnat hos er, hade vi inte haft den hunden vi har idag! Så skönt för vi mår bättre och Izor mår bättre och allt funkar som det ska, nu är det bara att finslippa på några smågrejor och bli ännu bättre=)Även ett stort tack för priset för bästa utveckling, vi blev helt tårögda när vi fick det och väldigt glada! Man kan klappa sig själv på axelen och veta att man har gjort allt man har kunnat och fått sin hund att funka med andra. Vill gärna gå en fortsättningskurs men vi kommer höra av oss och vi kommer säkert och ses nåndag, alltid kul och hälsa på(så lätt bir ni inte av med oss=) Mvh Hanna,Fredrik & givetvis Izor

Hanna & Fredrik 2006-08-22

Tack för all hjälp med vår fina New Founland "Byrackan " ni vet eller Pysen som han heter Ja vi har åkt många mil varje Lördag under denna våren men det har varit värt allt för tro det eller ej han har blivit lungnare o mer harmonisk. Visst får han sina idiot anfall som jag brukar kalla dom men då tar jag till dom metoder ni lärde oss och han förstår att matte går inte att sätta sej över heller nu Matte fick lite (väldigt mycke skulle jag vilja säga) pondus av er. Vi har till och med varit ute o campat Pysen sov i förtältet och var helt fantastisk Precis som både du o Jenny Tack för alla goda råg Yvonne Person Janne Johansso

Yvonne Persson 2006-08-09

Aldrig skulle man väl tro att jag skulle få rätt på min labbe som har så otroligt med motor i sig. Men man ska aldrig säga aldrig och efter grundkursen fick jag och Sigge minsann ett pris för bästa utveckling. Det kändes suveränt! En mycket givande kurs tycker jag och många med mig håller nog med.

Carina Linderholm och labben Sigge 2006-07-13

Eftersom vi fick en "Oscar" för vår insats så måste väl kursen varit givande. Tyckte det var positivt att man fick hjälp direkt när man hade problem, det märktes inte att vi var så många.Kändes kanske lite stressande med koppelryckningarna i början och eftersom jag inte blev bra på dom så använde vi oss mest av lugnare vändningar i slutet och det fungerade ju bra för oss. I helhet tyckte jag kursen var bra och man fick den hjälp man behövde tack vare duktiga instruktörer.

Åsa Nilsson 2006-07-04

En bättre start som nybliven hundägare kan man inte få. Känns som vi fått en stabil grund att bygga vidare på. Tack för att du övertalade mig att börja så tidigt, trots att jag hade en så ung valp.

Marie Mårtensson 2006-07-01

Dina synpunkter är värdefulla för oss. Vi är tacksamma om du fyller i vad du tyckte i rutan ovanför och skickar till oss.

Kursledningen 2006-06-08

  Aktuellt

• Våra kurser

• Utbildad instruktör

• Andra hundskolor

©2006, Hundägarkompetensen   |   Bosarp 820, 241 92 Eslöv   |   0705 - 56 08 03   |   info@hundagarkompetensen.se  
Rosiro